Család

A YouTube segítségével mentette meg nagymamája életét a 9 éves fiú

A nő epilepsziás rohamot kapott a kádban, a gyereknek pedig eszébe jutott egy életmentő videó.

Egy 9 éves kisfiú megmentette a nagymamája életét a YouTube-ról tanult ismeretek segítségével. Kian Aliffe az 51 éves Angela Jonesszal volt walesi otthonában, amikor a gyerek valami szokatlan zajt hallott a fürdőszobából.

Benyitott a fürdőbe, és azt látta, hogy nagymamája elmerült a kádban, szemei nyitva voltak, de nem reagált semmire, epilepsziás rohama volt.

A kisfiú megrémült, de eszébe jutott egy YouTube-on látott videó, amelyben egy fuldokló kislányt mentenek meg. Kian felemelte a nő fejét, és leengedte a vizet a kádból, nehogy nagymamája megfulladjon.

A fiú átrohant a szomszédba, hogy segítséget kérjen, de senki nem nyitott ajtót, ezért ő hívta a segélyhívót. Amikor a mentők megérkeztek, akkor érkezett haza a gyerek édesanyja is, aki semmiről sem tudott.

A nagymamát kórházba szállították, és teljesen fel fog épülni. Kiderült, hogy az epilepsziás rohamot agyi ödéma okozta. Az orvosok szerint ha a kisfiú nem segít, sokkal nagyobb baj is történhetett volna.

Egyébként már az is hatalmas dolog, hogy a gyerek észrevette a fürdőszobából kiszűrődő furcsa zajokat, mert halláskárosult és hallókészülékkel él.

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top