Család

A kormány mindent rendben talált Orosz Bernadett ügyében

Hiába fordult levélben a miniszterhez a bántalmazott nő, érdemi segítséget nem kapott.

Az államigazgatási szervek és a hatóságok minden törvényben előírt kötelezettségüknek eleget tettek, ezt közölte az Igazságügyi Minisztérium Orosz Bernadettel – írja a 24.hu.

A miskolci nőt volt párja verte össze egy bujáki szállodában. Bernadett a Facebookon számolt be a bántalmazásról, ahol fotókat is közzétett felismerhetetlenségig szétvert arcáról, mégpedig azért, hogy segítséget kérjen, ugyanis a rendőrség szabadon engedte bántalmazóját.

A hatgyerekes anya decemberben levelet küldött Varga Judit igazságügy-miniszternek, amiben kritizálta a hatóságok hozzáállását az áldozatvédelemhez. Bernadett arra is felhívta a miniszter figyelmét, hogy az utóbbi hónapok sorozatos tragédiái jelezték, mekkora probléma a családon belüli erőszak az országban.

A levélre nem Varga Judit, hanem a tárca helyettes államtitkára, Gellén Márton válaszolt. Azt írta, az elmúlt hetekben megkereste a büntetőügyben hatáskörrel rendelkező Belügyminisztériumot, valamint a Legfőbb Ügyészséget, ahonnan azt a tájékoztatást kapta, hogy a nyomozás során sem késedelem, sem jogsértés nem történt a hatóságok részéről, ezért a törvényesség érdekében történő intézkedést nem tartják indokoltnak.

(Kiemelt kép: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top