nlc.hu
Család
Ételekből készít elképesztő műalkotásokat egy anyuka

Ételekből készít elképesztő műalkotásokat egy anyuka

Azért kezdte, hogy a gyerekei egyék meg az egészséges uzsonnákat is, karrier lett belőle.

Öt éve kezdett egyedi kísérletbe egy 35 éves anyuka, Laleh Mohmedi: művészi alkotásként kezdte tálalni az ételeket gyerekeinek. „Úgy kezdődött, hogy a fiam palacsintájából oroszlánt formáztunk és imádtuk” – meséli erről szóló Bored Panda-posztjában az anya. A gyerek persze ezek után folyamatosan nyúzta, hogy így tálalja az ételeit, anyja pedig pár naponta beadta a derekát. A palacsinta egyébként rossz példa, azóta ugyanis csak egészséges ételeket készít, kreatívan bánva a hozzávalókkal és a (kizárólag természetes) színezékekkel.

Eleinte Facebookra kezdte posztolgatni alkotásait, ott azonban annyira szerették őket, hogy hamarosan saját Instagram-oldalt indított nekik. A projektből hamarosan állandó munka, majd karrier lett, technikáját tökéletesítette, most pedig megbízásra, igazi, galériában kiállítandó művészeti tárgyakként vagy egyszerű uzsonnaként készíti a tálakat.

Időközben (teljes joggal) felkapta a média is, népszerű műsorokba hívják a legnagyobb sztárok közé, és óriáscégekkel dolgozik együtt a Disneytől a Nickelodeonig, olyanokkal, akiknek pont az hiányzott, hogy ételként is megörökítsék hőseiket. 

Miközben a galériát nézegetjük, könnyű elfelejteni, hogy ezek mind ehetőek. Pedig azok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top