Család

Sehol sem kap albérletet a súlyosan fogyatékos unokájával

Az asszony csak 40 ezer forintot tudna fizetni az albérletért, de ennyiért sehol sem kap.

Nyolc hónapja hiába keres albérletet egy nagymama, aki súlyosan fogyatékos unokáját gondozza – számolt be az RTL Híradó. A 30 éves férfi képtelen ellátni magát, oxigénhiányosan született, anyja már a születésekor lemondott róla, így azóta a nagymamája gondozza, aki a nap 24 órájában gondoskodik Dénesről.

A 63 éves nő egyre nehezebben tudja lefektetni, mozgatni, fürdetni a fogyatékos unokáját. Szeretnének egy saját albérletet, de hiába keresnek, mind túl drága nekik. „40 ezer forintot keservesen, de ki tudnék fizetni ahhoz, hogy a gyereknek jó legyen” – mondta el a nagymama.

 

Előző albérletükből azért kellett menniük, mert a megemelt díjat már nem tudták fizetni. Most az asszony másik gyermekének a kis házában húzzák meg magukat, emiatt azonban fiának az 5 gyereke (a legkisebb 8 éves, a legidősebb 15 éves) a padláson egy matracon, míg apjuk a pincében alszik.

Kiemelt kép: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top