Család

Négy kisfiú tűnt el a mínusz 40 fokban – elképesztő, mit tettek a túlélésért

Több mint 24 órát töltöttek a csontig hatoló hidegben.

Motorosszánon indultak családi vakációra, de nyoma veszett négy fiúnak az alaszkai Anchorage-től nem messze. Február elején Ethan Camille (7) három unokatestvérével, Christopher Johnsonnal (14), Frank Johnsonnal (8) és Trey Camille-lel (2) mínusz 40 fokban tévedt el, ő mondta el egy helyi tévécsatornának, hogyan élték túl az egyedül töltött napot.

A négy gyerek egy teljes éjszakát a szabadban töltött, de feltalálták magukat: gödröt ástak, majd abban elrejtőzve, összebújva védekeztek a dermesztő hideggel szemben. A hatóságok szerint rendesen fel voltak öltöztetve, ám a helyzet így is aggasztó volt, ezért nagy erőkkel keresték a gyerekeket. Ethanre és unokatestvéreire végül az alaszkai Nunam Iqua településtől mintegy 30 kilométerre találtak rá. Mindnyájan ki is hűltek, több végtagjukon, ujjukon fagyási sérülések lettek, de túlélték.

Ethan Camille bekötözött kezét mutatja (Forrás: KTVA)

A legnagyobb veszélyben a kétéves Trey volt. „A végsőkig védték azt a csöppséget. Mindent kockára tettek, csakhogy Trey életben maradhasson” – nyilatkozta Ethan édesanyja.

A gyerekeket helikopterekkel keresték, és a környező falvakból is érkezett segítség, megmentésükre több csoport indult.

(via Blikk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top