Család

Disney-hercegnőkké varázsolja a várandós anyukákat ez a fotós

Vagy szuperhősökké, ha úgy szeretnék. A riói művész tökélyre fejlesztette technikáját.

Előttünk vannak a kismamafotós klisék, ugye? Merev póz, hasra tett kéz, merengő tekintet, félmosoly, meztelen test, legfeljebb a nemi jellegeket fedi némi textil. Nos, ezeket a kliséket fordította ki és állította a feje tetejére Vanessa Firme brazil fotós, aki hatalmas műgonddal változtatja Disney-hercegnőkké és szuperhősökké klienseit. Úgy, hogy egyértelműen felismerhetőek legyenek a figurák, de a kismamák is megőrizzék egyéniségüket. „A képek azt üzenik az anyáknak, hogy bárkik lehetnek, akik csak akarnak – nyilatkozta a riói művész a Good Morning Americának. – Azt mutatják meg, mi történik a boldogan éltek, míg után.” 

A sorozat akkor kezdődött, amikor az egyik anyuka azt kérte, hódoljanak a képek születendő lánya előtt, akit Belle-nek keresztelnek majd. Firme erre beöltöztette A szépség és a szörnyeteg hősnőjének a kismamát. A képek persze azonnal elterjedtek, azóta pedig szabályosan sorban állnak az anyukák. A fotós pedig hamarosan bővítette palettáját: nemcsak Disney-hercegnőket „használ”, hanem Fiona hercegnőt a Shrekből, vagy Wonder Womant, de előkerült Lara Croft és Demóna is.

Firme Instagram-fiókját itt lehet (és érdemes) követni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top