Család

Nem fizetett tartásdíjat: 300 óra közmunkát kapott a magyar férfi

A férfit azok után ítélte el a Tatabányai Járásbíróság, hogy hosszú éveken át nem gondoskodott négy gyermekéről.
300 óra közmunkát kaapott a gyermekek apja, mert elmulasztotta a tartásdíjat

A vádlottnak négy gyermeke született volt élettársától 2001 és 2009 között, majd szétköltöztek. Ezt követően a bíróság arra kötelezte a férfit 2014. március 21-én, hogy minden hónapban küldjön pénzt az édesanyának a közös gyerekek eltartására. Ám a vádlott nem volt hajlandó fizetni: összesen 768 ezer forint tartásdíj kifizetését mulasztotta el.

A gyermekek anyja ezek után végrehajtási eljárást kezdeményezett ellene a tartásdíj elmaradása miatt. Ennek eredményeképp a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás nélkül már korábban büntetésként 300 órányi közmunkát szabott ki a férfire.

A végzés akkor még nem lett jogerős, mert a vádlott kérte, hogy tartsanak tárgyalást. Ez hétfőre esett, ám a férfi nem jelent meg, ezért a korábbi végzés jogerőre emelkedett, így valóban 300 óra közmunkát kell végeznie a tartásdíj következetes elmulasztása miatt – áll a bíróság közleményében.

A válás után nem csak a tartásdíj kérdése okoz sokszor dilemmát, március 1-től nagy változás lépett életbe itthon a kapcsolattartás szabályozásában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top