Család

Megható rendezvényt kapott 2. születésnapjára Zente

Zente, akinek egy ország gyűjtött, hogy kigyógyulhasson a súlyos izomsorvadásból, az SMA-ból, születésnapjára rendhagyó zsúrt kapott, ami szintén újabb jótékonysági ügyet indított el a beteg gyerekeknek.
zente

Azzal, hogy betöltötte második életévét, Zente, az SMA-val, vagyis gerincvelő eredetű izomsorvadással diagnosztizált kisfiú elérte az ún. szakirodalmi határt. Nem véletlenül kapott nagyszabású születésnapi bulit Kozármislenyben, ahova rengetegen elmentek. A rendezvény ráadásul egyben egy jótékonysági akció volt, amit az a csapat szervezett, akik annak idején Zente gyógyulására is elkezdték összekalapozni a pénzt.

Ezúttal nem a világ jelenleg legdrágább génterápiás kezelésére gyűjtöttek, ami megmentette Zente életét, hanem a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány javára, akik az adományokból szeretnének vásárolni egy új gyermekrohamkocsit.

A TV2 Tények helyszíni riportjából az is kiderült, hogy Zente remekül érezte magát a rendezvényen, végig mosolygott a zsúron. Édesanyja elmondása szerint az SMA-s kisfiú állapota folyamatosan fejlődik, egyre jobban van és a kedélyállapota is kiváló.

Most már azt is egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy a génterápia használ neki, amelynek egyik ékes bizonyítéka, hogy a második születésnapját ünneplő kisfiú egyre ügyesebb, erősebb és néhány másodpercre már állni is tud.

Zente sorsának alakulását korábban mi is nyomon követtük, az SMA-s kisfiú gyógyulásának történetét itt olvashatod el az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top