Család

Bezárnak a játszóterek, az esküvőkön is csak a házaspár és a tanúk lehetnek jelen ebben a kerületben

Házasodni csak két tanú jelenlétében lehet majd a koronavírus-járvány megfékezése miatt.

A Budavári Önkormányzat a kormány intézkedéseivel összhangban, a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében komoly intézkedéseket hozott – derült ki Facebook-posztjukból. A játszóterek átmeneti időre bezárnak, és bár az esküvők nem maradnak el, ugyanakkor a szertartáson az Önkormányzat épületében csak a házasulandók és két tanú vehetnek részt.

Ideiglenesen a játszótereket is bezáratja a budavári önkormányzat a koronavírus miatt. Illusztráció: Aaron Burden on Unsplash

Ideiglenesen a játszótereket is bezáratja a budavári önkormányzat a koronavírus miatt (Illusztráció: Aaron Burden on Unsplash)

„Minden, az önkormányzat által szervezett rendezvényt és eseményt törlünk, vagy elhalasztunk egy későbbi időpontra. Március hónapban nem lesz testületi ülés és nem lesznek bizottsági ülések sem, így lesznek olyan határozatok, amelyeket csak később alkot meg és fogad el a testület. Bezárnak a kiállítóterek és a művészeti szalonok, a Művelődési Ház és a Czakó utcai Sportcentrum. Átmeneti időre bezárnak a kerületi játszóterek. Bezár az összes kerületi fenntartású bölcsőde és óvoda. Az ügyeleti rendről az intézményekben tájékozódhatnak” – írják közleményükben.

Ezek mellett a kerületi – állami fenntartású – iskolák esetében a Tankerület lehetőséget biztosít arra, hogy a befizetett étkezést a diákok hazavigyék. A kerületi szociális intézmények is bezárnak, ám az étkezést továbbra is biztosítják. 

Arra kérik a kerületi lakosokat, hogy a kerületi egészségügyi intézményeket csak sürgős esetben keressék. A kerületi háziorvosok telefonon állnak rendelkezésre, és segítenek azoknak, akik esetében ez megoldható. A gyermek és felnőtt fogorvosi rendelőkben csak a sürgős eseteket látják el.

Aktuális híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top