Család

Nővérek és orvosok, akik a koronavírus alatt sem veszítik el a humorérzéküket

Mert a mosolyra most is szükségünk van, vagy most rá a legnagyobb szükségünk.

Ápolók, orvosok keményen dolgoznak világszerte a koronavírus okozta járvány miatt. Harcolnak, s közben csak annyit kérnek, hogy aki teheti, most maradjon otthon. A feszültséget némi humorral próbálják meg orvosolni ezekben az embert próbáló időkben, az erről készült videókat pedig sorra töltik fel a közösségi oldalakra. 

Kezdjük rögtön a TikTok egyik legnépszerűbb táncos kihívásával, ami most aktuálisabb, mint valaha, hiszen nem tanácsos ölelkezni, vagy kezet fogni találkozások alkalmával, de lábunkat „összekoccolhatjuk”. Ez az oregoni doki is arra szeretné felhívni a figyelmet a videóval, hogy ne pacsizzunk egymással koronavírus idején, és higgyék el az emberek, hogy most az egészségügyi dolgozóknak van a legnagyobb szükségük a maszkra.

Egy gyerekkórház munkatársai a High School Musical slágerével hirdetik, hogy mindannyiunkat érint a koronavírus elleni harc, ahogyan azt is, hogy mennyire fontos a rendszeres kézmosás, fertőtlenítés. 

Itt vannak még a művészi vénával megáldott nővérek is.

A Johns Hopkins kórház ápolóinak hivatalos Instagram-oldalán is mosolygós szelfikkel próbálják meg felhívni a figyelmet arra, hogy akinek van „elfekvő” maszkja, kesztyűje, az adományozza a helyi kórházaknak. 

Itthon is van már néhány példa. Egyik kedvencünket pont Győrfi Pál oldalán találtuk.

koronavírus mém
Az Akutszakasz Insta, valamint Facebook-oldalán is nyomon követhetitek, hogy milyen érzések kavarognak azokban, akik a frontvonalban harcolnak. De azt is láthatjátok, hogy milyen, amikor a marcipán koronavírust fecskendővel nyírják ki a műszak előtt. Kitartást és sok erőt kívánunk a magyar egészségügyi dolgozóknak is!

Állatok és a koronavírus:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top