Család

Most a te gyereked rajza is bekerülhet egy kufli-könyvbe

A népszerű gyerekkönyvek legújabb kiadásához gyerekektől várják az illusztrációkat.

A Pagony könyvkiadó most olyan pályázatot indít, ami még sosem volt, és valószínűleg nem is lesz soha többé – írja a cég közleményében, amely szerint ez egyszeri alkalom. Az érdeklődő gyerekektől rajzokat várnak, a legkülönlegesebb rajz pedig bekerül a következő kufli-könyvbe, Dániel András rajzai mellé.

Dániel András kufli-könyveiben rengeteg igazán furcsa élőlény szerepel. Ebinyúl, mezei cselfenc, pápaszemes nyihók… Aki olvasott már kufli-könyvet, vagy látott kufli-rajzfilmet, sok ilyen lénnyel találkozhatott már. A gyerekek pedig ilyenkor elgondolkodnak, milyen lenne egy ilyen kuflis lény, ha ők rajzolnák meg. Mi lenne a neve? Hogyan nézne ki?

A kitalált lényeknek nevet is kell találni, közülük pedig egy mellékszereplőként jelenhet majd meg az ősszel érkező legújabb kötetben. A kiadó hangsúlyozza, egyszeri alkalomról van szó, a legjobb 20 pályázó rajzaiból pedig kiállítást rendeznek majd a Bartók Pagony könyvesboltban, amint erre lehetőség adódik.

A kufli-rajzokat április 12-ig várja a kiadó (Forrás: Pagony.hu)

A kufli-rajzokat április 12-ig várja a kiadó (Forrás: Pagony.hu)

A legjobb öt rajz beküldői ajándékcsomagot is kapnak. A pályázat részleteiről a Pagony könyvkiadó oldalán lehet további részleteket megtudni. A pályaműveket április 12-ig várják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top