nlc.hu
Család
Így ünnepli gyermeke transzszexualitását egy amerikai édesanya

Így ünnepli gyermeke transzszexualitását egy amerikai édesanya

Egy Kentuckyban élő édesanya transznemű fia születésnapjának alkalmából megható fotósorozattal készült.

A louisville-i Heather Green Facebookon közzétett képeivel ünnepelte idősebb fia, Adrian Brown születésnapját. A bejegyzés alatt olvasható fia transzszexualitását elfogadó vallomása is, amely nagyon hamar elterjedt a közösségi oldalon, 20 ezer kedvelést és 15 ezer megosztást kapott.

Adrian (k) és Heather boldogok

Adrian (k) és Heather boldogok

Adrian nemi identitásáról szeptemberben beszélt először a családjának. Női testben született, de férfiként akart tovább élni.

Ma már rengeteg ember tudja, hogy transznemű vagyok, ami legalább annyira félelmetes, mint amennyire izgalmas is. Nagyon sok új barátra tettem szert, amióta felvállaltam magam” – mesélte Adrian a Good Morning Americában.

A GLAAD melegjogi szervezet definíciója szerint a nemi identitás az ember belső, személyes érzése, ami transznemű emberek esetében nem illeszkedik megfelelően a születéskor kijelölt társadalmi nemhez.

Átlagos szülőként mindenre van egy jó szavad és okos tanácsod, de mégis mit mondasz, amikor a lányod kijelenti, hogy férfitestben szeretne élni? Lefagytam, nem tudtam, hogy miként kell reagálni. Egy valamiben biztos voltam: bármi is történjék, teljes egészében támogatni fogom a döntését” – nyilatkozta Heather a GMA-nak.  

A fotózás Heather ötlete volt, ahol kiemelt hangsúlyt fektettek a másság elfogadására. Adrien „It’s a boy!” feliratú kék lufik között, családja társaságában tarthatta huszadik (újjá)születésnapját. 

Ezzel a fotósorozattal szeretnénk megünnepelni legidősebb fiamat, aki bátran kiállt önmagáért, hogy őszinte és önazonos életet élhessen. Boldog huszadik születésnapot, Adrian!” – írta Heather a Facebookon.

Adrian nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy családja támogatja. „Üzenem azoknak, akik még nem merték elmondani senkinek, hogy valóban félelmetes beszélni róla, s ha elsőre nem is fogadnak el azonnal, a transznemű közösség szeretni és támogatni fog. Nem vagytok egyedül, minden rendben lesz” – nyilatkozta Adrian. 

Írásaink a transzszexualitásról:

„Anya, ha nem kapok női testet, meg fogok halni”
Gyerekként azért imádkoztam, hogy fiúként keljek fel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top