Család

Elküldték az orvosok, meghalt a koronavírusos manhattani apa

Épp ikerlányai születésnapján halt meg a fiatal férfi.

A 44 éves Rolando Avarena egy távközlési cégnél dolgozott. Valószínűleg akkor fertőzte meg a koronavírus, amikor egy manhattani kórházba szólította a munkája – írja a Crime online híre alapján a Bors.

Az első tüntetek március 19-én jelentkeztek a New York-i, ötgyermekes apánál, mivel a helyzet elég egyértelmű volt, rögtön hívták az erre a célra létrehozott vészhelyzeti telefonszámot, ahol egy héttel későbbre kapott tesztidőpontot. Három nap múlva azonban olyan rosszul lett, hogy felesége bevitte a helyi kórházba, ahonnan azonban hazaküldték, majd két nappal később megint.

Március 26-án aztán nagy nehezen elvégezték rajta a tesztet, és bár ekkor már nagyon rosszul volt Rolando, egy inhalálóval hazaküldték, és arra kérték, vonuljon otthoni karanténba. Március 29-én már levegőt is alig kapott, ezért újra a sürgősségire vitte felesége, ahol azonban már nem tudták megmenteni.

koronavírus, kórház

Öt gyereket hagyott árván a férfi. Fotó: Illusztráció – Getty Images

Ikerlányai tizedik születésnapján halt meg. A pozitív koronavírusteszt két nappal a halála után érkezett meg – számolt be a család kálváriájáról közösségi oldalán az özvegy.

További híreink koronavírus témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top