Család

Egyszerre esett teherbe a leszbikus pár ugyanattól a spermadonortól

Úgy tervezték, ha egyikükben megfogan a baba, a másik abbahagyja a mesterséges megtermékenyítést. De szinte egyszerre esett teherbe a leszbikus pár.
Kat Buchanan és Taryn Cumming leszbikus pár

Egy új-zélandi leszbikus pár nagyon szeretett volna közösen gyereket vállalni, ezért mindketten részt vettek a mesterséges megtermékenyítésben. Kat Buchanan és Taryn Cumming nagyon reménykedett abban, hogy egyikük teherbe esik, de ami ezután következett, az minden képzeletüket felülmúlta.

Szinte egyszerre esett teherbe a két nő, így most hamarosan két gyerekük fog születni. Mindezt még különlegesebbé teszi, hogy a babák biológiailag rokonok, mert a megtermékenyítés ugyannak a donornak a spermájával történt. (A férfit egyébként a nők találták a Facebookon, miután a meddőségi klinikán kétéves várólista volt.)

Az első inszeminációt Tarynon végezték el, majd ezután két héttel Katnél is elvégezték a beültetést. Két héttel később derült ki, hogy Kat teherbe esett, majd egy hét múlva jött a meglepetés: Taryn is gyereket vár.

A 33 éves Kat és a 31 éves Taryn két éve vannak együtt. Azért döntöttek úgy, hogy mindketten részt vesznek a mesterséges megtermékenyítésben, mert az orvosok azt mondták nekik, hogy kicsi az esélyük a teherbe esésre.

Úgy tervezték, ha egyikükben megfogan a baba, a másik leáll az inszeminációval, de mivel szinte egyszerre estek teherbe, erre nem volt lehetőségük. Az orvosok szerint egyébként nagyobb esély van a lottóötösre, mint arra, ami velük történt.

(Unilad)

Olvass még meleg párok gyerekvállalásáról az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top