Család

Otthoni csokiautomatával szoktatja takarékosságra gyermekeit egy brit anyuka

Sarah Balsdon is azon anyukák egyike, akinek ha tehetnék, folyamatosan nassolnának a gyerekei. Ám az egészségkárosító szokás visszaszorítására a brit nő zseniális tervet eszelt ki: beszerzett otthonra egy csoki automatát, ami kizárólag zsebpénzzel működik.
Zseniális trükkel, édesség automatával szoktatta le a brit anyuka gyerekeit az állandó nassolásról.

A nővérként dolgozó Sarah Balsdonnak összesen négy gyermeke van: egy 8 és egy 9 éves kislány, továbbá egy 5 és egy két éves kisfiú, és elege lett abból, hogy csemetéi folyamatosan nassolnak. Ezért a brit anyuka vásárolt nekik egy olcsóbb, használt automatát, amit telepakolt egy csomó édességgel, köztük csokoládéval és chips-szel.

Majd azt találta ki, hogy a gyerekek csak a saját pénzükből vásárolhatnak az automatából. Zsebpénzt pedig az otthoni besegítés, a házimunka, iskolai feladatok, bármiféle önkéntesség és más tevékenységek után kaphattak a gyerekek. Ezzel többek között arra szerette volna nevelni a gyerekeit, hogy megtanulják a pénz értékét, továbbá a nassolás ne egy állandó tevékenység, hanem egy jutalmazási forma legyen.

Az anyuka elárulta, az édességeket nem árazta túl: az automatában is ugyanannyiba kerülnek, mint amennyiért a boltban vette azokat. Ha ők megkívánnak valamit, a szülők is bedobják a maguk zsebpénzét is az automatába. Az egyelőre nem derült ki, hogy mit szóltak a gyerekek az automatához mint a nevelés, a fegyelmezés rendhagyó eszközéhez, az azonban biztos, hogy az ötlet máris hatalmas sikert aratott a közösségi oldalakon a többi szülő körében, akik közül többen ígérték: kipróbálják a módszert. 

(via)

Még több zseniális gyereknevelési trükk az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top