Család

Kurkuma és kókusz! Ettől lesznek fehérek a fogaid

Fehérebb fogakat szeretnél, de nem szívesen tennéd ki a fogsorodat mesterséges anyagoknak? Íme, néhány egyszerű és teljesen természetes fogfehérítő módszer! Amire szükséged lesz, az a kurkuma és a kókusz!

Növényi olajak

Az ajurvédikus gyógyászatból származó fogtisztító, fogfehérítő technika a növényi olajakkal való öblögetés. A rendszeres, alapos fogmosást természetesen nem váltja ki, viszont kiválóan kiegészíti. A lényege, hogy hetente legalább egyszer, a fogmosást követően 1 percig öblögess kókuszolajjal, szezámmagolajjal vagy olívaolajjal. A három közül a kókuszolaj a legjobb választás, egyrészt mivel kellemes az íze, másrészt amellett, hogy fehérít, a fogszuvasodást is gátolja.

Kurkuma

Bár a narancssárgás színű fűszerről ránézésre inkább az ellenkezőjét gondolnánk, valójában azonban ez is segíthet a fogfehérítésben. A legegyszerűbb, ha a megnedvesített fogkeféd sörtéit megszórod kurkumával, majd ezzel átdörzsölöd a fogsorodat, naponta-kétnaponta egyszer. A fűszert 5 percig hagyd a fogaidon, majd öblítsd le, végül moss fogat fogkrémmel, a szokásos módon!

Fehéríts természetesen!

Fehéríts természetesen! (Fotó: Getty Images)

Szódabikarbóna

A szódabikarbónás fogmosás az egyik legnépszerűbb házi fogfehérítő módszer, melyről kutatások is bebizonyították, hogy valóban hatásos. A szódabikarbóna enyhén lúgos környezetet teremt a szájban, ami megakadályozza a baktériumok szaporodását. Emellett finoman csiszolja a fogakat, amivel eltávolítja a lerakódásokat, elszíneződéseket a felszínükről.

Három az egyben

Elkészítheted a saját fogfehérítő keverékedet is, ami egyesíti az előzőekben említett három technikát.

1/4 teáskanál őrölt kurkumát keverj össze 1/8 teáskanál kókuszolajjal, majd adj hozzá 1/4 teáskanál szódabikarbónát! Ez egy fogmosásra elegendő mennyiség. Ha az ízén javítani szeretnél, néhány csepp mentakivonattal megteheted. 

Dörzsöld át a fogaidat a keverékkel, majd hagyd rajta néhány percig! Ezek után moss fogat a megszokott módon, fogkrémmel.

Még több természetes szépségpraktika:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top