Család

Hotelszobákat adnak ki irodának a koronavírus-járvány miatt

Több üzletember kezdett el szállodai szobákban dolgozni reggel 9 és délután 5 között, a szállodák ugyanis elkezdték a szobáikat munkaidőre kiadni.

Bár már a világ sok országában megkezdődött a járványügyi korlátozások feloldása, a turizmus visszaépülése még várat magára, és ahol már lehet utazni, ott is sokkal kevesebb a turista a korábban megszokottnál. A járvány új helyzetet teremtett, amit a szállodák tulajdonosai próbálnak kreativitással is orvosolni: felfedezték például, hogy sok üzletember, aki ilyen vagy olyan okból nem tud otthonról dolgozni, de a munkahelyére sem menne vissza, légüres térben maradt. Nekik kezdték el kiadni a szobáikat, de nem éjszakára, hanem munkaidőben – írta meg a Business Insider információját a 444.

A HotelsBayDay állítása szerint az elmúlt két hónapban 900 százalékkal nőt a nappali használatra kiadott szobák száma. Ez nyilván brutális növekedés, de a kiinduló szám jó eséllyel nagyon alacsony volt.  Vannak szállodák, akik ingyenes frissítőkkel próbálják magukat vonzóbbá varázsolni, más szállodák pedig a nagyobb termeiket alakították át munkaállomásokkal, hogy jobb feltételekkel tudjanak ideiglenes irodahelyeket kiadni az arra vágyóknak. A Business Insider szerint a jelenség globális, és Amerikától kezdve Európáig mindenütt találkozhatunk vele.

Pazar hotelek a nagyvilágból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top