Család

Az (ön)bizalom és hiánya, avagy a mérgező szülő nem mindig mérgező

A That's Life Caféblog szerzőjének véleménye a mérgező szülőkről.
Az (ön)bizalom és hiánya, avagy a mérgező szülő nem mindig mérgező

Ha valaki, én biztosan hosszú ódákat tudnék zengeni arról, hogy milyen elpirulni a legváratlanabb helyzetben, hányszor mondják egy nap alatt, hogy beszéljek hangosabban, vagy milyen mikor egyszerre remeg a gyomrom és izzad a tenyerem.

Gyerekként még ez tök cuki volt és mindenki azzal jött, hogy milyen aranyos, visszahúzódó kislány vagyok. Pedig a problémát meglehet, már akkor orvosolni kellett volna. 

Hosszú éveim mentek rá arra, hogy megtanuljak ezzel együtt élni, gondolva, hogy ezt javítani már úgysem lehet. Aztán jött a mások-főleg szüleim-hibáztatása.  Persze, nem voltunk egy minta család, sőt, ma már nyilván a gyámügy is megfordulna nálunk, ha most történne az, ami megtörtént. Viszont nem voltak akkora tragédiák, mint amiket sokszor az ember könnyes szemmel olvas a hírekben.

Mondhatni, beleillettünk a rendszerváltás idején élő családok közé. 

Anno kezembe akadt Susan Forward-Mérgező szülők könyv. Így utólag rájöttem, miért nem olvastam végig. Meg arra is rájöttem, hogy ez a könyv nem szól mindenkinek. Nagyon sok szülő-gyermek kapcsolatot tett tönkre, ami akár javítható is lehetett volna. 
Persze, vannak mérgező szülők, de ez a könyv inkább mérgező gyerekeket gyártott. 

Tavaly novemberben kaptam egy könyvet a sógoromtól, nyilván sokan ismeritek, Orvos Tóth Noémi-Örökölt sors.

Innen indult el bennem minden.”

Ha kíváncsi vagy, mire jött rá a Caféblog szerzője, a teljes bejegyzésért kattints ide. 

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top