Család

Elhanyagolta és veszélyeztette 4 gyermekét az alkoholista pécsi házaspár

Vádat emeltek ellenük, a gyerekeket pedig elvehetik tőlük.
Elhanyagolta és veszélyeztette 4 gyermekét az alkoholista pécsi házaspár

A Pécsi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat egy házaspár ellen, akik alkoholista életmódjuk miatt elhanyagolták, veszélyeztették gyermekeiket.

A pécsi párnak négy fiúgyermeke született, akik a cselekmények idején 10, 7, 6 és 4 évesek voltak. A szülők mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt, többször előfordult, hogy ittasan mentek a gyerekekért az óvodába vagy a bölcsődébe, és több alkalommal intézkedtek a rendőrök velük szemben.

A szülők a gyerekek egészséges fejlődését azzal is veszélyeztették, hogy rendszeresen magukkal vitték őket vendéglátóhelyekre, ahol az ő jelenlétükben gyakran késő estig italoztak.

Egy ilyen alkalommal az anya több órára magára hagyta a napon a babakocsiban lévő alig egy éves gyermekét, aki emiatt orvosi ellátásra szorult.

A vádlottak gyakran magatehetetlen állapotba kerültek az ittasságuk miatt, így a gyermekek többször felügyelet nélkül voltak. A férfi többször bántalmazta a feleségét a gyermekek előtt, akiknek személyiségfejlődésére ez is károsan hatott.

A nőt és a férfit kiskorú veszélyeztetésével vádolják. Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság – felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett – szüntesse meg mindkét vádlott szülői felügyeleti jogát.

(via)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top