nlc.hu
Család

Terjed a koronavírus a horvát tengerpartokon

Terjed a koronavírus a horvát tengerparti szórakozóhelyeken

Horvátországban újból meghaladja a százat a napi új koronavírussal fertőzöttek száma: a legtöbb fertőzött ezúttal a fiatalabb korosztályból kerül ki, és a járvány elsősorban a népszerű tengerparti horvát szórakozóhelyeken terjed.
Szórakozóhely - Fotó: Pixabay

Horvátországban kedden 130-cal nőtt, így elérte az 5870-et a koronavírussal eddig fertőzöttek száma. Ugyanakkor új haláleset nem történt. Utoljára július 22-én emelkedett száz fölé a napi új fertőzöttek száma – írja az Infostart.

Krunoslav Capak, a horvát közegészségügyi intézet igazgatója arról tájékoztatott, hogy az újonnan fertőzöttek többsége a fiatal korosztályban van. A koronavírus ezúttal főként a tengerparti éjszakai szórakozóhelyeken terjed:

  • a Pag szigeti Zrcen
  • Vodicen
  • Makarskában
  • Vir szigetén.

A közeli, környező országok közül többek közt Ausztria, Olaszország, Csehország és Szlovénia is azt jelentette, hogy több fiatal is koronavírus fertőzötten tért haza a horvátországi nyaralásról.

Krunoslav Capak és munkatársai kedden új ajánlásokat fogalmaztak meg a horvát szórakozóhelyek számára, köztük azt, hogy zárt térben ne szervezzenek zenés-táncos eseményeket, ugyanakkor szabadtéren is be kell tartani a higiéniás előírásokat, illetve a távolságtartást, továbbá a jövőben az ellenőrzések is szigorúbbak lesznek.

Nyaralás és Horvátország: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top