Öngyilkos lett egy felvidéki magyar férfi, mert azt hitte, koronavírusos

nlc | 2020. Augusztus 24.
Az 51 éves felvidéki magyar férfi önkezével vetett véget az életének, mert egy teszt alapján úgy tudta, elkapta a koronavírust. Halála után kiderült, nem is volt fertőzött.

Öngyilkos lett egy magyar férfi a Felvidéken, mert azt hitte, hogy elkapta a koronavírust. Az 51 éves férfi Horvátországban volt, majd miután a magyar–szlovák határon pozitív lett a kötelező koronavírus-tesztjének eredménye, két hétre karanténba kellett vonulnia – írja az Indirekt.hu.

A férfi veje a lapnak azt mondta, apósán egyre inkább elhatalmasodott a pánik.

„Hiába nem voltak tünetei, naponta többször hívta a mentőket, hogy teszteljék le újra, de egyszer sem mentek ki hozzá. Szegény teljesen bekattant, bepánikolt, nem tudta tovább elviselni a bezártságot, így [múlt héten] hétfőn végett vetett az életének.”

A tragédiában az a legszörnyűbb, hogy kiderült, a férfi nem is volt koronavírusos. A holttestét ugyanis Pozsonyba vitték, ahol felboncolták, és megállapították, hogy nem kapta el a fertőzést. Ráadásul halála másnapján mentek ki hozzájuk a mentők, és tesztelték az egész családot: mindenki negatív eredményt produkált. Családja számára felfoghatatlan, hogy a férfi egy rossz, hibás teszt miatt vetett véget az életének.

Ha valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot! Ha te érzed úgy, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok, bátran hívd őket!

Kapcsolódó cikkek:

Exit mobile version