Család

Pozitív lett a tesztje, végzett magával az olasz nővér

A fiatal nő a legsúlyosabban fertőzött Lombardia egyik kórházában dolgozott.

Valószínűleg attól tartva, hogy megfertőz másokat is, öngyilkos lett egy olasz ápolónő, miután pozitív lett a koronavírus-tesztje – írja a Daily Mail. A 34 éves Daniela Trezzi a járvány európai frontvonalának számító Lombardia egyik kórházában dolgozott, Monzában. Ez a régió a legfertőzöttebb egész Olaszországban.

Az ápolók olaszországi szövetsége megerősítette a halálesetet, és hangsúlyozták, hogy a járványhelyzet súlyossága miatt a nő hatalmas stressznek volt kitéve. Amióta a tesztje pozitív lett, Daniela Trezzi karanténban volt.

A szövetség közleményében azt is megemlítette, hogy körülbelül egy héttel ezelőtt hasonlóan szomorú eset történt egy velencei nővérrel is.

A stressz, ami a sokszorosan túlterhelt orvosokra és ápolókra nehezedik Olaszországban, katasztrofális következményekkel járhat.

A Johns Hopkins Egyetem friss adatai szerint Olaszországban 74.386 embernél bizonyosodott be a koronavírus-fertőzés, és már 7503 haláleset történet a betegség miatt.

koronavírus, maszk

Akkor most kinek kell maszkot hordania? (Getty Images)

Ha valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot! Ha te érzed úgy, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok, bátran hívd őket!

Legfrissebb hírek a koronavírusról az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top