Aktuális

Koronavírus: rengeteg európai fertőzés egyetlen osztrák kocsmából indult

Egy tiroli síparadicsom kocsmájáig lehet visszakövetni rengeteg európai koronavírus-fertőzést.

Ugyanabban az ausztriai síparadicsomban, közelebbről annak kocsmájában kaphatta el a koronavírust számos vendég, akik aztán továbbterjesztették a vírust Európában. Ezt a dán hatóságok nyomozták ki, miután rájöttek, hogy az északi ország 1400 fertőzött esetéből 296-an Ausztriában fertőződtek meg.

Ausztria koronavírus

Koronavírus Ausztriában (Fotó: Thomas Kronsteiner-Getty Images)

A tiroli Ischglben található kocsma pincére fertőzhette hosszú időn át a vendégeket. A Napi.hu cikke szerint a Kitzloch nevű kocsmában a fertőzöttek nagy része úgynevezett beer-pongot játszott, ahol az emberek pingponglabdát lőnek ki a szájukból az ellenfél csapatának söröspoharába, amelybe ha az beleesik, ki kell inni. Eközben ugyanebben a bárban egy fertőzött pincér úgy szolgálta fel az italokat, hogy a tömegben egy síp folyamatos fújásával igyekezett utat vágni magának. Ez sok vendégnek annyira tetszett, hogy maguk is elkérték a pincér sípját, hogy megfújják.

Korábban az izlandi hatóságok is jelezték, hogy Tirol az európai járvány korai gócpontja lehet. Ezt azóta a tartományi kormányzó is elismerte. Az osztrák fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálja, nem halogatta-e a tiroli kormányzat a sípályák és a vendéglátóhelyek bezárását még azután is, hogy tudomást szereztek a vírusfertőzésekről.

Legfrissebb hírek a koronavírusról az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top