Aktuális

Koronavírus itthon: Mohácson is van beteg, a város gócponttá is válhat

A polgármester tömeges megbetegedésekre számít – ezt egy Facebook-videóban tudatta a város lakóival.
koronavírus kutatás

Mohácson egy olyan embernél igazolták a koronavírus-fertőzést, aki az elmúlt két hétben száznál is több emberrel találkozott – írja a 24.hu a mohácsi polgármester videója alapján. Csorbai Ferenc a Facebookon közzétett felvételen többek között elmondta azt is, mivel az érintett beteg rengeteg emberrel találkozott, a település akár gócponttá is válhat. Akár helyi karantén elrendelésére is sor kerülhet.

Csorbai Ferenc azt is közölte, hogy a város kórháza felkészült a betegellátásra, de mivel „több száz, ma még tünetmentes vírushordozó jár köztünk Mohácson”, mindenkit potenciális vírushordozónak kell tekinteni. Arra szólított fel mindenkit, hogy a halaszthatatlan eseteket kivéve maradjon otthon.

A polgármester ezen túlmenően beszélt arról az idős nőről is, akit koronavírus gyanújával szállítottak Mohácsról Pécsre: ő jelenleg intenzív osztályon fekszik, lélegeztetni kell.

Olvass még többet a koronavírus-járványról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top