Aktuális

Már a Balatont is elérte a koronavírus

Pozitív lett egy magyar férfi koronavírustesztje Balatonlellén.

Koronavírust állapítottak meg egy Balatonra most leköltözött család egyik tagjánál is. Erről a balatonlellei polgármester, Kenéz István értesítette a helyieket – számolt be az RTL Híradó. A polgármester elmondása szerint hárman tartózkodnak egy lakásban: az édesapa, a lánya és a lánya barátja. A lány barátjának lett pozitív a koronavírus-tesztje.

Az RTL Híradó úgy tudja, a budapesti család tagjai Ausztriában dolgoztak, onnan jöttek haza. Ezután valamennyien önköltségen végeztettek tesztet, mielőtt Balatonlellére jöttek. Hivatalosan is regisztráltatták magukat a Tisztifőorvosi Szolgálatnál, ők értesítették az önkormányzatot. 

Kenéz István azt kéri, ne költözzenek le a nyaralótulajdonosok tömegesen a partra, mert a tömött apartmanházak szerinte sokkal fertőzésveszélyesebbek, hiszen 15-20, de előfordul, hogy 100 család is lakik egy tömbben, s így nagyobb a fertőzés átadásának a lehetősége, mintha otthon maradnának.

Az RTL Híradó úgy tudja, az érintett családnak egy 30 lakásos apartmanházban van lakása, itt töltik a karantén 2 hetes idejét.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/EPA/Abedin Taherkenareh 

A legfrissebb koronavírus hírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top