Aktuális

Öngyilkos lett egy New York-i orvos, aki a járvány frontvonalában dolgozott

Hősként ünneplik a koronavírus ellen harcoló 49 éves doktornőt, aki öngyilkos lett.
Orvos egy koronavírusos betegnél a kórházban.

Saját kezével vetett véget életének egy New York-i doktornő, aki a frontvonalban dolgozott a koronavírus elleni harcban. A 49 éves Lorna Breen egy manhattani presbiteriánus kórház sürgősségi osztályának orvosigazgatója volt. Vasárnap lett öngyilkos Charlottesville-ben, ahol a családjával volt – írja a BBC.

A doktornő édesapja azt mondta: „próbálta a munkáját végezni, de az végzett vele”. Az apa szerint lánya nem szenvedett semmilyen mentális betegségben, de amikor utoljára beszélt vele, már nem volt jó állapotban, arról beszélt neki, hogy a koronavírusos betegek már azelőtt haldokolnak, hogy a mentőautóból kivennék őket.

Lorna Breen a munkája során megfertőződött a koronavírussal, de nagyjából másfél hetes lábadozás után ismét dolgozni kezdett. A kórház azonban hazaküldte, ekkor lépett közbe a családja, Charlottesville-be vitték. Ott lett öngyilkos.

A doktornő édesapja szerint lánya hősként halt meg, és ugyanolyan áldozata a járványnak, mint bárki más. Az orvosról a kórház és a rendőrség is hősként emlékezett meg.

Azt Egyesült Államokban New York-ban a legsúlyosabb a koronavírus-helyzet: az 56 ezer halálos áldozat közül 17.500-an New York-ban vesztették az életüket. Egy friss vizsgálat szerint, amelyben a fertőzésre utaló antitesteket mutatták ki, a New York-iak csaknem negyede elkapta a vírust.

Ha Te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: John Moore/Getty Images/AFP)

További cikkek az orvosok emberfeletti munkájáról a járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top