nlc.hu
Család

Bántalmazás a kalocsai gyermekotthonban

Ombudsman vizsgálhatja a kalocsai gyermekotthonban történteket

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő az ombudsmanhoz fordul, miután a kalocsai gyermekotthon lakói súlyos bántalmazásokról számoltak be.
Gyerekek

Tegnap a 24.hu írt arról, hogy egykori növendékek és munkatársak szerint a kalocsai speciális gyermekotthonban rendszeresek a durva lelki és fizikai bántalmazások, az egyik csoportvezető például botot is használ fenyítő eszközként.

Az intézmény főigazgatója, az EMMI, a gyerekjogi képviselő és a rendőrség is azt állítja, nem tudnak semmiről. Egy korábbi ombudsmani vizsgálat feltárt hasonló cselekményeket, ám ennek személyi következménye nem volt.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő ezért ombudsmanhoz fordult a kalocsai gyermekotthon ügyében, és azt várja, hogy a kormány világítsa át az intézményt, valamint indítson belső vizsgálatot.

A képviselő a Facebookon azt írta, a fóti gyermekotthon lakóit is ide költöztették, hogy majd kisebb, családiasabb intézményben lesznek elhelyezve. Ehelyett szerinte az eredetileg 40 fős kalocsai otthon már 56 fősre duzzadt, a bővítésére pedig uniós pénzt is lehívott a kormány.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: iStock)

Elkeserítő a helyzet a gyermekotthonokban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top