Család

Tedd próbára az apák tudását! – Bemutatjuk az Apamódszert (x)

Kihez fordulunk, ha tanácsra van szükségünk? Ha a gyerek unja a házimenzát, szakácskönyvért nyúlunk, ha beütött nála a dackorszak, hívjuk a mamát, ha elakadt a tanulásban, majd segít a nagytesó – minden másra pedig ott vannak az anyafórumok.  De mi lenne, ha megkérdeznénk apát?

Tedd próbára az apák tudását! – Bemutatjuk az Apamódszert (x)
Az elmúlt hónapok sajátos körülményei a családi mindennapokra is hatással voltak: az apák több időt tölthettek otthon a családdal, mint korábban, és így sokszor olyan feladatokkal találták szembe magukat, melyekkel korábban talán nem is kellett még megbirkózniuk. És hogy ilyenkor mit csinál a legtöbb apa? Rögtönöz. Egyszerűsít. Megoldja a problémát lazán, egy spontán huszárvágással, egy mindent-bele levessel, egy leleményes barkácstalálmánnyal, egy gyermeki unalmat űző, ötletes játékkal vagy egy hirtelen költött mondókával.

 

Ahogy az apáknak egyre több és többféle helyzetben kellett feltalálniuk magukat, rátaláltak a saját stílusukra, a saját apa-féle megoldásaikra – azaz az Apamódszerre, ahogy Till Attila és Mesterházi Dávid hívják. Ők ketten – az országos híresség, akinek a családi életébe ritkán nyerünk bepillantást, és az apavlogger, aki régóta a nyilvánosság előtt is a téma szakértője – most arra vállalkoztak, hogy bebizonyítják: minden hétköznapi kihívásra van egy Apamódszer. Nem jobb, de nem is rosszabb, mint amit a megszokások vagy az anyák diktálnának, csak más. És ha már úgyis annyi minden változik körülöttünk, miért ne próbálhatnánk ki a gyereknevelést is másképp?

Tedd próbára az apák tudását! – Bemutatjuk az Apamódszert (x)
A ti családotokban is biztos vannak jól bevált technikák, de ha kíváncsi vagy, mások hogyan oldanak meg egy problémás helyzetet, egyszerűen csatlakozhatsz a kihíváshoz. Dávid és Tilla social csatornáin hagyott kommentben adhatsz nekik feladatot, ők a beérkezett kommentekből kiválasztják a leginkább embert próbáló szitukat, majd bemutatják a válaszul kitalált módszereiket. Ebben kifogyhatatlan apai kreativitásuk mellett segíti őket a Telekom korlátlan mobilnete is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top