„Azért ilyen jó a házasságunk, mert külön szobában alszunk”

Olga | 2020. Október 04.
Ahhoz vagyunk szokva, hogy akkor alszik külön a házaspár, ha épp összevesztek, pedig sokan esküsznek rá, hogy a külön szobában alvás a hosszú házasság egyik titka.

A köztudatban úgy van, hogy a férj és feleség egy ágyban alszik. Kész, pont. Ez a szokás, ettől lesz egy házaspár, hogy rugdossák egymást a takaró alatt éjszaka. Régi berögződés ez, és a valóságban egyre többen választják azt a megoldást, hogy éjjelente külön ágyban, szobában alszanak, mert így tudják igazán kipihenni magukat. Közéjük tartozik Sarah Hosseini és a férje is, akik köszönik szépen, nagyon szeretik egymást, boldog házasságban élnek, de külön szobában töltik az éjszakákat.

„A férjemé a vendég háló, az enyém a közös hálószoba. Nem azért, mert összevesztünk vagy mert nem bírjuk elviselni egymást. Nem akarunk elválni sem, csak szeretnénk kialudni magunkat. Amikor az ismerősök rákérdeznek, hogy miért van külön hálószobánk, látom az arcukon az ítélkezést. Pedig a különalvásnak semmi köze nincs a köztünk lévő intimitáshoz, a házasságunkhoz vagy a szerelmünkhöz.”

A feleség kiűzte a hálószobából a férjét, azóta jól alszik (Kép: Unsplash)

Sarah és férje akkor döntöttek úgy, hogy két hálószobába költöznek, amikor a feleség már hónapok óta nem tudta kialudni magát a férj horkolása miatt. Kipróbált minden javasolt módszert, de egyik sem működött a horkolás ellen. Minden éjjel az lett a vége az alvásnak hajnali három körül, hogy Sarah felrázta a férjét és jól összevesztek, mert a férje tagadta, hogy horkolt volna.

„Bevallom, mindig is éber alvó voltam, de ettől még nem akarok állandóan kialvatlan lenni csak azért, mert ő a férjem. Ez a probléma megoldható egy ilyen aprósággal, mint a különalvás, miért ne tennénk meg? Először én aludtam a vendég hálóban, de nem bírtam megszokni, hogy nem a saját ágyamban fekszem, úgyhogy elindult köztünk a vita, hogyan osszuk fel a hálószobákat. Végül én nyertem, mert a közös hálónk mindig inkább az én szívügyem volt, egyedül rendeztem be, és alakítottam tökéletes relaxációs hellyé.”

A mostani rendszer náluk az, hogy hetente váltják egymást a hálószobában, és bár a férj olykor panaszkodik, hogy hiányzik mellőle a felesége éjszaka, az kétségtelen, hogy mindketten sokkal kipihentebbek lettek azóta. Persze mindenki a házaspár szexuális életére kíváncsi, de Sarah erre is megnyugtató választ tud adni:

„A szexuális életünk ugyanúgy teljesen rendben van. Szeretjük egymást. Még mindig boldog házasságban élünk. Sőt, valószínűleg azért ilyen jó a házasságunk, mert külön szobában alszunk. Ez van, két gyerek mellett dolgozó anya vagyok, szükségem van rendes alvásra, ha nem akarok őrjöngő szörnyeteggé változni. Voltam már eleget kialvatlan a gyerekek babakorában, nem akarom kínozni magam a férjem horkolása miatt. Ha emiatt önzőnek tartanak, vállalom.”

Nem hagyományos házasságok:

Exit mobile version