Család

Házastársi hamvak miatt veszett össze egy ifjú pár, lehet, hogy elmarad az esküvő

Urnaelhelyezési problémák miatt kért segítséget egy özvegy a Redditen.

Nagyon sokan vannak, akik úgy gondolják, hasznos válaszokat kapnak majd, ha olyan közösségi oldalakon kérnek tanácsot, mint mondjuk a Reddit. Egy 37 éves férfi nemrég azért kért segítséget, mert menyasszonyával patthelyzet alakult ki négy éve elhunyt felesége hamvai miatt. Az özvegy korábban a hálószobában tartotta az urnát, de miután új barátnője beköltözött, megkérte őt, hogy helyezze máshová.

„Az elején azt mondta, egyáltalán nem zavarja, sőt csodál amiatt, hogy így ápolom a feleségem emlékét. Azonban miután összeköltöztünk, megkért, hogy tegyem máshova az urnát, mert akáhányszor belép a szobába, nyomasztó érzése támad” – írta a férfi, aki eleinte nem akart eleget tenni menyasszonya kérésének, majd végül a nappaliban talált új helyet a hamvaknak. „Nem hozta többet szóba ezt a témát, így azt hittem sikerült pontot tenni az ügy végére.”

Miután egy családi vacsoránál újból szóba kerültek a hamvak, a barátnő felvetette, hogy a férfi átvihetné az urnát lánya szobájába, vagy közösen találhatnának egy helyet, ahol szét lehet szórni a hamvakat. Vőlegénye azonban egyik megoldásra sem volt nyitott. A vita azután eszkalálódott, miután a menyasszonya a megkérdezése nélkül mégis átvitte az urnát a gyerekszobába, amikor rokonai látogatóba jöttek.

Az ara állítólag ultimátumot adott partnerének, és felvetette, nem biztos abban, hogy össze kellene házasodniuk. A pár két tagja között végül annyira elmérgesedett a viszony, hogy a menyasszony édesanyja közvetített közöttük, de a férfi most már nem is áll szóba velük, írja a Fox News.

(Fotó: Pixabay)

Fotó: Pixabay

A többség szerint a férfinak van igaza, sokan értettek egyet azzal a hozzászólóval, aki szerint az, hogy kivitték a hálószobából az urnát, egy jó kompromisszumos megoldás volt. Az viszont, hogy a barátnője tovább köti az ebet a karóhoz, és most már csak az édesanyján keresztül hajlandó tárgyalni, azt mutatja, még nem áll készen a házasságra.

Volt, aki szerint a menyasszony valóban nem viselkedett megfelelően, de lehet, hogy a leendő férjnek is el kellene gondolkoznia azon, tényleg szeretne-e újból megnősulni, mert az, hogy ennyire ragaszkodik ahhoz, hogy az urna központi helyen legyen, nem ezt bizonyítja.

Vannak, akik még inkább védelmükbe vették az arát, ők ugyanis azt szűrték le, hogy igenis fontosak voltak számára barátja érzései, de megunta azt, hogy semmit nem kap viszonzásul.

Még több cikk:

Elhunyt férje hamvaival tetováltatott egy nő

Apja és nővére hamvaival állt oltár elé az ara

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top