Család

4 hónappal a kiírt időpont előtt született, de már hazavitték a kisbabát

Egészséges gyermek néz vissza a babaágyból a szülőkre, akik szerint Isten keze és az orvosok profizmusa miatt maradt életben fiuk.

Májusban mindössze 450 grammal született Russell Appol Jr., orvosai pedig vajmi kevés esélyt láttak arra, hogy a koraszülött kisfiú életben marad, de október 1-én végül a szülei hazavihették a kórházból a gyermeket. Russell 133 napot töltött a csecsemőintenzíven. 

A fiú édesanyja elmesélte, hogy sírva hagyták el az osztályt, hiszen a dolgozóik szinte családtagokká váltak. A nő arról is mesélt a Good Morning Americának, hogy férjével már rég eldöntötték, hogy vállalnak egy harmadik gyermeket, és hogy Russell előtt három magzatának is sajnos megállt a szíve. “Megijedtem, amikor a terhesteszt pozitív lett, de amikor elmentünk az orvoshoz, aki mondta, hogy Russell szíve erős, akkor azért megnyugodtam.” 

Az anya 15 hetes terhes volt, amikor a méhnyak kinyílt, és be kellett menniük az ügyeletre, pár nappal később pedig elfolyt a magzatvize, és ekkor már biztos volt, hogy meg kell szülnie a gyermeket. Az orvosok azt mondták, vajmi kevés az esélye, hogy a fiú életben marad. “A férjem és én is sírtunk és imádkoztunk.” A fiú végül május 22-én megszületett, miközben a kiírt időpont szerint szeptember 22-én kellett volna világra jönnie. Nagy szerencse, hogy a gyermeket azonnal és szakszerűen ellátták, és hogy végig profik álltak mellette, hiszen a család így már egy erős csecsemőt vihetett haza októberben. 

Russell most már több mint 4 kiló.

Az anya csinált egy Facebook oldalt, ahol végignézhető a kisfiú útja a születéstől a hazaérkezésig. 

(via GMA

Itthon is jó az ellátás, segítik a szülőket: 

koraszülött inkubátorban

Képünk illusztráció / Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top