nlc.hu
Család

93 év után született gyerek a szigeten

93 év után született gyerek a szigeten

Az amerikai Cranberry szigeteken 1927-ben született utoljára gyerek, aki ráadásul a most világra jött kislány dédnagyapja volt.
Újszülött

Egy gyerek születése mindig nagy boldogság, de Azalea Belle Gray világra jövetelét egy egész szigetcsoport ünnepli. A Maine állambeli, öt szigetből álló Cranberry Islesben ugyanis 93 éve nem született gyerek.

Az Isleford nevű falucskában élő Erin Fernald Graynek és Aaron Graynek már van öt gyereke, de mindannyian a szárazföldön születtek. Az öt szigetből álló szigetcsoporton pedig legutóbb 1927-ben jött világra csecsemő. Ő ráadásul a most érkezett kislány dédnagyapja volt.

A férfi egész életében rákhalászattal foglalkozott, 77 éves korában, 2005-ben halt meg. A család megtartotta a tradíciót, Grayék a rákhalász família nyolcadik generációjaként élnek a szigeten.

Cranberry Isles öt szigetén összesen 115-120 ember él. Van két iskolájuk – két szigeten –, az egyikben kilenc, a másikban három gyereket tanítanak.

(GMA)

Újszülöttek, akikre évtizedeket vártak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top