nlc.hu
Család

Drágul a virág halottak napjára

Drágább lesz a virág halottak napjára

A koronavírus-járvány miatt sokan nem is várnak halottak napjáig, hamarabb kimennek a temetőbe, hogy elkerüljék a tömeget.

Már javában készülnek a virágkötők a halottak napjára, és vannak vásárlók, akik a koronavírus-járvány miatt idén korábban vagy hétköznap mennek ki a temetőbe. Így szeretnék csökkenteni annak kockázatát, hogy a tömegben elkapják a fertőzést – számolt be a Tények.

Az árusok a virágok nagy részét külföldről szerzik be, ezért az euróárfolyam változása miatt idén drágábban lehet megvenni halottak napjára a csokrokat, koszorúkat. Egy nagyobb koszorúért akár 10 ezer forintot is elkérnek.

Virágok halottak napjára

Virágárusok a közelgő mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt a Debreceni Köztemetőben 2019. október 31-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A virágkötők ugyanúgy készülnek halottak napjára, mint a korábbi években, de néhányuk attól tart, hogy idén kevesebben mennek ki a temetőbe, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről.

Van olyan virágárus, amelyik rendszeresen fertőtleníti az elkészült koszorúkat. A vásárlóknak azt tanácsolják, érdemes minél előbb megvenni a sírokra szánt virágokat és koszorúkat, mert később kisebb lesz a választék.

Halottak napja a világban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top