Család

Lefújta az esküvőt a menyasszony, elárulta, mit tanult belőle

Filmekben szoktunk találkozni olyan jelenettel, hogy megszökik a menyasszony az esküvőjéről, egy nő azonban valóságban is megtette ezt, és sokat tanult belőle, hogy végül mégsem ment férjhez.

A filmvásznon hatásos mindig az a jelenet, hogy a menyasszony megszökik az esküvőről, ám a valóságban ennél sokkal szívfájdítóbb és prózaibb módon történik ez egy igazi párkapcsolatban. Elizabeth Stone, a Why Men Lose Interest című könyv szerzője írta le, hogyan mondta le az esküvőjét, és mit tanult az elmaradt házasságból a szerelemről.

„Már három éve együtt voltunk, úgy tűnt, a következő logikus lépés az esküvő lesz azzal a férfivel, akit a szerelem mellett a legjobb barátomnak is gondoltam. Ám amint elkezdtük szervezni az esküvőt, parázs viták és veszekedések alakultak ki köztünk, aminek a vége az lett, hogy lefújtam az egész házasságot. Teljesen magam alatt voltam hónapokig, és bár megpróbáltuk újra működésre bírni a kapcsolatunkat, már nem sikerült helyrehozni a szerelmünket. Azt hittem, hogy örökre elúszott az egyetlen, igazi esélyem a boldogságra, de pár évvel később már láttam, hogy valójában rengeteget tanultam a szerelemről ebben az időben.”

1. Nem lehet mindent megjavítani

Stone leírása szerint a vőlegénye egy intelligens, kedves férfi, nem volt vele semmi gond, csak épp nem illettek egymáshoz. A nő belül érezte, hogy nem egészen kompatibilisek, mások a céljaik, másféle beállítottságúak, de figyelmen kívül hagyta a megérzéseit, annyira szerette volna, hogy működjön a kapcsolat. A kitartás és kompromisszum szükséges egy párkapcsolatban, de csak akkor érdemes bármit erőltetni, ha amúgy illik a két ember egymáshoz.

Ezt tanultam a szerelemről, amikor lemondtam az esküvőmet

Lemondta az esküvőt a menyasszony (Kép: Unsplash)

2. Az állandó szakítás-kibékülés rombolja a lelket

Stone és a vőlegénye az esküvő lefújása után még három évig próbálták helyrehozni a kapcsolatot, ami abból állt, hogy újra meg újra szakítottak és kibékültek. Olyan ördögi körbe kerültek, amiben sérültek mindketten. Akkor lett vége a próbálkozásnak, amikor a férfi teherbe ejtett egy nőt abban az időben, mikor épp szakításban voltak Stone-nal. A nő úgy érzi, ebből az időszakból nehezebben épült fel lelkileg, mint az egész esküvős szakításból.

3. Mindig hallgatni kell a megérzésekre

Lehet, hogy kívülről remekül néztek ki együtt, de te attól még érezheted azt belül, hogy valami nem stimmel. És ha ezt érzed, akkor igazad is van. Stone szerint ezt minden kapcsolatnál szem előtt kell tartani, és hallgatni erre a belső érzésre. Ő is tudta, hogy nem áll készen a házasságra, mégis igent mondott, mert félt, hogy elveszíti a férfit, márpedig a félelem sosem jó tanácsadó.

4. A kényelem nem egyenlő a jó párkapcsolattal

Stone azért ment bele, hogy állandóan kibéküljön még a szakítás után is az exével, mert már ismerte, biztonságosnak érezte ezt a kapcsolatot, még akkor is, ha tudta, hogy nem tesz jót neki. Pont mint a drogok esetében, érzelmileg vált függővé a vőlegényétől, annyira a kényelmes és biztos megoldást kereste.

5. Olyan nincs, hogy nincs több esély

A szerző szerint az egyik legnagyobb tévhit az, hogy csak egyetlen, igaz szerelem létezik. Amíg életben vagy, van esélyed rátalálni a szerelemre és egy jó párkapcsolatra. Nem egyetlen dobásod van, és ha ez elúszik, akkor jobb, ha elásod magad a kert végében, hanem rengeteg kapu nyílik meg előtted életed során, csak észre kell venni a lehetőségeket, és nyitottnak lenni az új szerelemre.

Mi a jó házasság titka?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top