nlc.hu
Család

Hirschsprung-kór

Ápolónő szeretne lenni a 13 éves kislány, aki születése óta súlyos betegségben szenved

Ritka bélbetegséget diagnosztizáltak nála, és szervtranszplantáción is átesett, mégis hihetetlenül pozitív a kisugárzása.

A mindössze 13 éves Kyree Beachem sajnos már sok mindent megélt az életében. Születésekor Hirschsprung-kórt, egy ritka bélbetegséget diagnosztizáltak nála, ezért fél életet a kórházban töltötte.

Már négy szervátültetésen is átesett a beteg kislány

Fotó: Kyree’s Dream Team

„Nagyon beteg voltam – mondja Kyree. – Nem tudtam sok dolgot csinálni, nem ehettem, nem ihattam, úszhattam vagy biciklizhettem. Nem tudtam azokat a dolgokat csinálni, amiket normális gyerekek szoktak.”

A Hirschprung-kór ugyanis egy vastagbelet érintő állapot. A betegség már a születéskor jelentkezik: a csecsemő vastagbelének izomzatából idegsejtek hiányoznak, ami megnehezíti a táplálék felszívódását. Evésnél borzasztó fájdalom jelentkezik emiatt.

Kyree, aki egyike a tízgyerekes család öt adoptált gyerekének, csupán hároméves volt, amikor első szervátültetésén átesett, sajnos sikertelenül. Miközben várt egy újabb lehetőségre, mesterségesen táplálták, betegsége miatt pedig lemaradt rengeteg fordulópontról az életében: születésnapokról, nyaralásokról, családi összejövetelekről.

Szerencsére azóta sikeres transzplantáción esett át, viszont egész életében gyógyszereket kell majd kapnia, most például szteroidot, amitől arca és egész teste is felpuffadt.

 

Ez a Halloween azonban most más volt, mint az eddigiek: a GMA megszervezte, hogy a lány kedvenc énekese, Kelsea Ballerini egy személyhez szóló üzenetet adjon át neki.

Kyree egyébként már most tudja, mi szeretne lenni, ha nagy lesz: ápolónő, hogy ő is segíthessen másokon.

Kis hősök

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top