Család

8 és fél évre ítéltek egy férfit két kislány szexuális erőszakáért

A 25 éves elkövető a gyerekek szomszédságában lakott, így férkőzött a bizalmukba.
8 és fél évre ítéltek egy férfit két kislány szexuális erőszakáért

A Berettyóújfalui Járásbíróság november 9-én elítélt egy 25 éves férfit két rendbeli 12. életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével és végeztetésével elkövetett szexuális erőszak bűntettében. Ezért őt 8 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a 25 éves férfi 2016. szeptember elejétől 2016. október 13-áig terjedő időszakban szexuális cselekményeket végzett egy hajdú-bihari településen két gyermekkorú sérelmére, akik közül egyikük a bűncselekmény elkövetésekor 9, míg testvére 7 éves volt – írja a Dehír.

A férfi és a gyerekek egy utcában laktak, látásból ismerték egymást, így férkőzött a bizalmukba. Az ügyben 2018-ban tettek feljelentést, amit a bizonyítékok igazoltak.

A két kislány nem beszélt az esetről a szülőknek, a nehéz családi körülményeikre tekintettel gyermekvédelmi gyámot rendeltek ki hozzájuk, majd nevelőszülőknél helyezték el őket, ott derült fény a borzalmakra.

A vádlott a két kislány bizalmával élt vissza, a szeméremsértő érintéseket még ennél is súlyosabb tettek követték.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosítás, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés végett jelentett be fellebbezést.

(via)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top