nlc.hu
Család

20 évet kapott a szekszárdi férfi, aki megölte 6 éves unokahúgát

20 évet kapott a szekszárdi férfi, aki megölte 6 éves unokahúgát

Húsz év fogházra ítélték nem jogerősen a fiatal férfit, aki tavaly megölte hatéves unokahúgát.
Bírósági ítélet

Hatéves unokahúga megölése miatt 20 év fegyházra ítélt nem jogerősen egy férfit a Szekszárdi Törvényszék szerdán – tudatta a bíróság sajtótitkársága.

A bűncselekményt az akkor 19 éves férfi tavaly márciusban követte el Szekszárdon. A Séd-patak melletti töltéshez hívta a kislányt, ahol szexuális indíttatásból bántalmazni kezdte, majd a lélegző kislányt a patakba húzta, és hazament. A vádirat szerint a vádlott személyiségzavarban szenved, de a gyilkosságot beszámítható állapotban követte el.

Az elsőfokú bíróság aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, továbbá lopás vétségének kísérlete miatt szabta ki a halmazati büntetést.

A védelem enyhítésért fellebbezett, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a jogorvoslat kérdésében, így az elsőfokú ítélet nem jogerős.

(nlc/MTI)

(Kiemelt kép: Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top