nlc.hu
Család

Babaváró támogatás a veszélyhelyzetben

Könnyítettek a babaváró támogatás feltételein

A veszélyhelyzet miatt több könnyítést is bevezettek a babaváró támogatás igénylésében.
Babaváró hitel

A koronavírus-járványban bevezetett veszélyhelyzet miatt több dolog is módosult a babaváró támogatás igénylésénél. A legfontosabb változásokat a Bankmonitor szedte össze.

A veszélyhelyzet időtartama alatt – jelenleg 2021. március 10-ig –, valamint annak megszűnése utáni 30 napban a házastársak egyike egyedül is beadhatja a babaváró támogatás iránti igénylést. Ehhez meghatalmazásra van szükség, de csak akkor fogadják el, ha mindkét fél azonosítva volt a pénzintézetnél.

A babaváró hitel iránti kérelem a veszélyhelyzet megszűnését követő 30. napig benyújtható akkor is, ha a feleség a veszélyhelyzet alatt betöltötte a 41. életévét, és egyébként minden egyéb feltételnek megfelelnek.

Egy másik könnyítés a minimum 3 éves tb-jogviszony igazolásához kötödik. Amennyiben a tb-jogviszony a veszélyhelyzet alatt, illetve az azt követő 30 napon belül szakadt meg – például azért, mert valaki elveszítette az állását –, akkor ezt nem veszik majd figyelembe akkor sem, ha 30 napnál hosszabb volt a szünet.

Hosszabb lett a fellebbezési és bejelentési határidő. Elutasított igénylés esetén a veszélyhelyzet megszűnését követő 30. napig lehet a kormányhivatalnál. Szintén a veszélyhelyzet megszűnését követő 30. napig lehet bejelenteni a megszületett gyermeket.

Babavárói hitel az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top