nlc.hu
Család

Horgolt angyalkákkal lepték meg a miskolci kórház dolgozóit

Megható: több száz horgolt angyalkával lepték meg a miskolci kórház dolgozóit

A Koraszülöttekért Országos Egyesületének önkéntesei a járvány miatt idén sokkal több egészségügyi dolgozónak ajándékoztak horgolt angyalkát.
Horgolt angyalkák

Mindössze két és fél hét alatt több mint 600 horgolt angyalkát készített a Koraszülöttekért Országos Egyesületének (KORE) 18 önkéntese, hogy meglepjék karácsonyra a miskolci kórház dolgozóit.

Az egyesület miskolci önkéntesei évek óta horgolt apróságokkal kedveskednek a megyei kórház Perinatális Intenzív Centum (PIC), illetve Neonatális Intenzív Centrum (NIC) dolgozóinak a novemberi koraszülöttek világnapja alkalmából. Idén azonban a vírus felülírta a terveiket, és nem tudták átadni az ajándékokat.

Mivel a koronavírus-járvány minden egészségügyi dolgozót elképesztő kihívások elé állítja, az önkéntesek úgy döntöttek, karácsony előtt nem csak a koraszülöttek ellátásban résztvevőket ajándékozzák meg. Így született meg alig két és fél hét alatt a 600 horgolt angyalka, mert nem akarták, hogy bárki is kimaradjon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ munkatársai közül.

Az egyesület több száz önkéntese az elmúlt öt évben körülbelül 21 ezer darabot készített a színes, horgolt polipokból, amelyeknek az a feladata, hogy köldökzsinórra emlékeztető csápjaikkal megnyugtassák a koraszülött babákat, és segítsenek abban, hogy ne a körülöttük lévő csöveket, érzékelőket piszkálják.

(Kiemelt kép: Fotoszféra Fotóstúdió/KORE)

Horgolt polipok az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top