nlc.hu
Család

Ők a világ legidősebb testvérei

Guinness-rekordot állítottak a D’Cruz testvérek: az összesített koruk 1042 év és 315 nap

Összesen 1042 évesek és 315 naposak a D’Cruz testvérek. Ezzel Guinnes-rekordot döntöttek.
idős kéz

A D’Cruz testvérek életkora  75 és 97 év között mozog, és nemrég új Guinness-világrekordot állítottak fel a közös életkorukkal.

Amikor két évvel ezelőtt összejött mind a 12 testvér, és elkészült a családi fotó, jutott eszébe a 75 éves Geniá-nak (a legkisebb testvérnek), hogy ír a Guiness Rekordok Könyvének, mert valószínűleg ők a világ legidősebb testvérei.

A család jót kacagott az ötleten, de Genia valóban megírta levelet, és 2020 december 15-én telefonon értesítették őket, hogy tényleg nekik a  legmagasabb az összesített koruk a világon, az 1042 évükkel és 315 napjukkal.

A D’Cruz család a pakisztáni Karachiban született, de az évek során Kanadába, az Egyesült Államokba és Svájcba költöztek. Igyekeznek azonban a nagyobb ünnepek alkalmával évente legalább háromszor összejönni.

2020 azonban számukra is máshogy alakult a Covid-19 járvány miatt, ahogy a legtöbb család, ők is Zoom-on tartották a kapcsolatot.

Minden nap 11 órakor (londoni idő szerint) a 12 testvér ott ül a laptop, vagy az okostelefon kamerája előtt, és megvitatják a napjukat.

“Amióta elkezdtük a Zoomot használni, sokkal közelebb kerültünk egymáshoz”

– mondta a 80 éves Teresa.

A testvéreknek összesen 33 gyermeke született, de több tucat unokájuk és még több dédunokájuk is van már. Csak Doreennek 19 unokája és szintén 19 dédunokája van. 

A család ugyan rekorder a maguk 1042 évével, a legidősebb ember viszont nem az ő családtagjuk. Ezt a rekordot a japán Kane Tanaka tartja, aki már a 117. évét is betöltötte.

(Oddity Central, Guinness World Records)

Fotó: Pexels

Még több rekord:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top