nlc.hu
Család

Videó: fésülhetetlen hajszindrómás kislány

Elképesztően aranyos ez a fésülhetetlen hajszindrómás kislány

Zoey haja emiatt mindig úgy néz ki, mintha most kelt volna ki az ágyból.
Fésülhetetlen hajszindrómás kislány

Az ötéves Zoey Freda fésülhetetlen hajszindrómában szenved, ami egy ritka, génmutáció, amely hatására úgy néz ki az ember haja, minta folyamatosan elaludta volna.

Zoey tincsei több irányban nőnek, és mindegyik hajszála törékeny,vékony, lassan növekedő és nagyon nehezen formázható.

Ezt az állapotot 3 gén – a PADI3, a TGM3 és a TCHH – egyikének a mutációja idézi elő, és világszerte nagyjából száz embert érint, de ez a szám a szakértők szerint jóval nagyobb is lehet. A speciális állapot akkor jön létre, ha mindkét szülőtől egy-egy másolatot örököl valaki ebből a génmutációból.

Így jöhet létre a konstans einsteini frizura.

A kislány édesanyja, Tiffany Lequieu azt mesélte a Metrónak, hogy sok kegyetlen megjegyzéseket kapott idegenektől, volt, aki azt mondta neki, jobban is odafigyelhetne a lányára, egyáltalán miért engedi ki ilyen hajjal az utcára?

The doctor said today that I was right on track with other five year olds and she called me normal!! I know I’m anything but normal!!

Közzétette: The Chronicles of Zoey – 2020. április 27., hétfő

Végül a nő létrehozott egy Facebook-oldalt, abból a célból,  hogy felhívja a figyelmet a kislány különleges állapotára, és arra hogy egy ilyen frizura nem a slamposság, hanem egy genetikai elváltozásnak a jele

A szindróma egyébként csak külsőleg teszi egyedivé Zoey-t, más egészségügyi következménye nincs a speciális „haj-helyzetének”.

Fotó: Facebook

Még több cuki gyerek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top