Infarktust kapott az autójában, de megbüntették tilosban parkolásért Katalint

nlc | 2021. Február 26.
Az idős nő infarktust kapott, ezért szabálytalanul parkolt, és megbüntették.

Katalin éppen a háziorvosához tartott az autójával január 22-én Budapesten, amikor a mellkasa nyomni kezdett, és zsibbadt a karja. Tudta, hogy nagy a baj, és nem vezethet tovább, ezért megállt egy kereszteződés után a 6. kerületben. Akkor még nem tudta, hogy infarktusa van – írja a Blikk.

A 74 éves nőt mentők szállították kórházba, eközben pedig a közterület-felügyelők 15 ezer forintra büntették, mert a parkoláskor nem tartotta az ötméteres távolságot a kereszteződéstől.

Katalin szerint érthető, hogy megbüntették a szabálytalan parkolás miatt, hiszen nem tudhattá, mi történt. Ám amikor a bírság elengedését kérte, a nő elmondása szerint a közterület-felügyelet felháborító, kioktató hangnemben packázott vele. Először zárójelentést, háziorvosi igazolást kértek, majd amikor ez meglett, mégis ragaszkodtak ahhoz, hogy ki kell fizetni a büntetést.

VI. kerületi Terézváros Önkormányzat Közterület-felügyelet az ügyben azt mondta, a méltányosságot a rendőrség ítélheti meg, jogszabály alapján, a közterület-felügyelet munkatársai nem mérlegelhetnek.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTVA / Bizományosi: Jászai Csaba)

A szabály az szabály:

Exit mobile version