Aktuális

Ételt osztott a szegényeknek, közben jól megbüntették

Ez a történet nagyon magyar. A miskolci férfi néhány percre állította le autóját a várakozni tilos jelzésnél, hogy a szegényeknek szánt ételt kipakolja a járműből. Mindössze ennyi időre hagyta el autóját, mire visszaért, 10 ezer forintos cédula várta a szélvédőn.

Civilek két éve minden csütörtökön ételt osztanak a szegényeknek a miskolci MÁV-rendelő előtt. A múlt héten az ételt szállító autó sofőrje megállt a várakozni tilos táblánál, elmondása szerint addig, amíg kipakolta az ételt, közben 10 ezer forintra büntették.

Tóth László azt mondja, nem fizeti ki a bírságot, inkább közmunkában ledolgozza. László és társai két éve saját pénzből, önzetlen felajánlásokból osztanak ételt a szegényeknek. A rendelő előtt mindössze három parkolóhelyet festettek föl, egyik mozgássérült, ott sosem áll meg, inkább a várakozni tilos táblánál állította le autóját.

László a gépkocsit a rakodás idejére néhány percre elhagyta, mire visszaért, már szélvédőjén virított a szabálysértésről szóló 10 ezer forintos cédula. Hiába magyarázta az őt megbüntető rendésznek, hogy épp a szegényeken segítenek, mindez csöppet sem érdekelte.

A Boon megkereste a Miskolci Önkormányzati Rendészetet, ahol a miskolci seriffek jogköréről érdeklődtek. Elmondták: “A körzeti rendészek közterület-felügyelők, akiknek tevékenységét és jogkörét többek között a közterület-felügyeletről szóló törvény, az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről, valamint egyes törvényeknek az iskolakerülés elleni fellépést biztosító módosításáról szóló törvény, illetve a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény határozza meg.” A konkrét eset kapcsán pedig a KRESZ szabályaira hivatkoztak, amely egyértelmű: a várakozni tilos táblánál a gépjárművezetőnek nem szabad elhagyni a járművet. “A közlekedési szabályok, tevékenységtől függetlenül, mindenkire egyformán vonatkoznak. A körzeti rendész csak azt tette, amire a jogszabályok őt felhatalmazzák, illetve kötelezik.”

A szabályokkal természetesen nem vitatkozunk, de azért emberség is létezik a világon…

Ételt osztott a szegényeknek, közben jól megbüntették

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top