Életmód

Parkolási bírságot talált a kocsiján az éppen koronavírusos betegek életét mentő, hullafáradt orvos

Az ausztrál kórház mellett állt meg karantén idején, rohant, hogy lenyomja 56 órás műszakját.
Parkolási bírságot talált a kocsiján az éppen koronavírusos betegek életét mentő hullafáradt orvos

Amikor éppen koronavírussal küzdő betegeken segítesz orvosként, az utolsó, amire gondolsz, hogy parkolásért megbüntetnek.

Egy melbourne-i orvos így járt, akinek még nem jutott az egészségügyi dolgozóknak osztott ingyenes parkolási matricából.

Katarina Arandjelovic értetlenül áll a büntetése előtt, amit a kórház közvetlen körzetében parkoló autójára kapott. Nem érti, hogy a karantén alatt álló városban, miért kell parkolóőröket küldeni a kórházak mellé. „56 órát dolgoztam 4 napon át, hogy a városunk legbetegebb páciensein segítsek. Mire végeztem, egy büntetés várt a szélvédőn. Azért járok autóval, mert a karantén bevezetése előtti napon ellopták a biciklimet a kórház elől. A tömegközlekedés számomra nem opció, hogy megvédjem az embereket a vírustól, mint az utasokat, mint a betegeket és kollégákat. Mit gondoltok, karantén alatt ki parkol egy kórház előtt? A dolgozók.”

Katarina bejegyzése alatt többen kommentelték, hogy kifizetnék a bírságát, mert felháborítónak tartják. Az üzenet végül eljutott Melbourne városvezetéséhez, ahol azt írták, hogy a kocsi egy lakóterületen állt, és a kórháznak kiosztottak ingyenes parkolási kártyákat.

Nem sokkal később azonban a város kormányzója elnézést kért Katarinától és jelezte, a bírságot természetesen törlik és igyekeznek máskor körültekintőbbek lenni.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top