Aktuális

Koronavírus: az orvosok új tünetet találtak, ami a fertőzésre utalhat

A hirtelen fellépő magas láz, a száraz köhögés és az emésztési zavarok mellett, az orvosok találtak egy új tünetet, ami a betegségre utalhat.

„Úgy gondoljuk, sikerült találnunk egy új tünetet, ami a korábban már ismert tünetek mellett arra utalhat, hogy egy beteg az új koronavírussal fertőződött meg: a szaglás és az ízérzékelés elvesztését” – írja közleményében a brit fej- és nyaksebészek szövetsége. Azt tanácsolják, azok a betegek, akik azt tapasztalják magukon, hogy elvesztették a szaglásukat, esetleg másképp érzik az ízeket, mint korábban, azonnal vonuljanak önkéntes karanténba.

„Arról már korábban is voltak feljegyzéseink, hogy az új vírus minden valószínűség szerint a szemeken, az orron és a szájon keresztül jut az emberi szervezetbe. Az általunk talált új tünetek ezt is megerősítik” – áll a közleményben, amit a brit The Sun idéz.

A Sky Newsnak nyilatkozó Nirmal Kumar professzor elmondta, a betegek legnagyobb része az orrán keresztül lélegzi be a vírust. „Elsősorban a fiatalabb pácienseinknél tapasztaljuk, hogy bár nincsenek súlyos tüneteik (se láz, se köhögés), szinte mindegyikük panaszkodott rá, hogy megváltozott az íz- és szagérzékelése.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top