Aktuális

36 fertőzött egy soproni házibuli után

Sőt 120-nál is többen hatósági házikaranténba kerültek a kontaktkutatás után. Ez az eset is bizonyítja, hogy milyen könnyen lobbanhat be újra a járvány idehaza.
koronavírus

A fertőzöttek egy családi rendezvényen vettek részt júliusban Sopronban. Mivel a meghívottak között nem csak helyiek voltak, így a vírus az ország távolabbi pontjaira is eljutott – számolt be az M1 Híradó

A hajdúböszörményiek mellett téglási és sárvári lakosok is megfertőződtek. A laborvizsgálatok eddig 22 Hajdú-Bihar megyeinél mutatták ki a koronavírust, többen közölük kórházi ápolásra szorulnak.

A Népegészségügyi Központ az esettel összefüggésben Győr-Moson-Sopron megyében 11, Vas megyében pedig további 3 főnél azonosította a koronavírust. Vagyis összesen 36-an fertőződtek meg egyetlen este alatt.

A személyes kapcsolatok feltérképezésével végül összesen 127 emberről állapították meg a járványügyi szakemberek, hogy fizikai közelségbe kerültek a fertőzöttekkel. Így jelenleg ennyien vannak karanténban egyetlen rendezvény miatt.

Kiemelt kép: illusztráció, Fotó: MTI/AP/Eldar Emric

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top