Aktuális

Koronavírus-járvány: katasztrófahelyzetet hirdettek a második legnépesebb ausztrál államban

Az állam miniszterelnöke jelentette be vasárnap.
koronavírus

Daniel Andrews, Victoria állam miniszterelnöke bejelentette: a vasárnap este életbe lépő, hat hétig tartó korlátozások értelmében ezentúl családonként egy ember mehet el bevásárolni, ám csak az otthonától számított öt kilométeres körzeten belül. A rendelkezés éjszakai kijárási tilalmat is előír.

A miniszterelnök szerint hétfőn további, az üzleteket érintő döntéseket tesznek közzé. A The Sunday Herald Sun című ausztrál hetilap szerint a rendelkezés vélhetően a nem alapvető fogyasztási cikkeket áruló boltok ideiglenes bezárására vonatkozik majd.

Andrews azt mondta, szombat óta 671 új koronavírus-fertőzést regisztráltak, beleértve hét halálos áldozatot is. Hozzátette, hogy még mindig sok az olyan fertőzés, amelynek az eredetét nem tudták beazonosítani. A Baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnapi jelentése szerint Victoriában eddig 10 931 koronavírus-fertőzést regisztráltak, a vírus okozta Covid-19 betegségbe 116-an haltak bele. A halálos áldozatok száma Ausztrálián belül Victoriában a legmagasabb, 208.

Melbourne-ben három héttel ezelőtt vezettek be hathetes részleges kijárási korlátozást, és mindenkinek maszkot kell viselnie otthonán kívül, Andrews pedig leszögezte, ha ez nem lesz elég, akkor szigorúbb intézkedéseket kell bevezetni. Victoria határait már korábban lezárták az országon belül.

Nemrég a miniszterelnök azt közölte újságírókkal, hogy a fertőzöttek negyedéről kiderült, hogy nem tartotta be az egészségügyi előírásokat, nem maradt házi karanténban.

Olvass még többet a koronavírus-járványról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top