Aktuális

Alig néhány hét, és Magyarországon is megnőhet a koronavírus halálozási aránya a szakértők szerint

A koronavírus ugyan viharos sebességgel terjed köztünk, de a halálozási arány egyáltalán nem magas. A szakértők szerint ez nem marad így sokáig, és már azt is sejtik, mikor következik be a fordulat.

Míg tavasszal 64, most 31 a koronavírus-fertőzöttek átlagos életkora, és leginkább ennek az adatnak köszönhető, hogy a vírus terjedése mostanában nem teszi próbára a hazai egészségügy kapacitásait. Ez azonban szinte biztosan nem marad sokáig így, ez külföldi példák alapján tudható – idézte Jakab Ferenc virológust, a Koronavírus-kutatási Akciócsoport vezetőjét az infostart, aki az ATV Start vendége volt.

A szakértő kutat. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

A szakértő kutat. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

A szakértő szerint ha már nyáron ilyen léptékű volt az emelkedés, az év utolsó szakaszában ez még drasztikusabbá válhat. A szakma szerint nagyjából 4-5 hét telik el az esetszámok növekedése és a halálozások növekedése között, hacsak a társadalom valahogy nem kezdi el hatásosan védeni az idősebb generáció tagjait. A virológus az interjúban arról is beszélt, hogy reményei szerint Európában 2021 első félévében kezdődhet meg a vakcinálási program.

További híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top