Szabadidő

Még a szuperhősök is meghajolnak az orvosok és az ápolók előtt

A járvány eddigi egyik legjobb karikatúrája tökéletesen megmutatja, mi most a társadalom véleménye az orvosokról és a velük vállvetve küzdő ápolókról.

Sportnyelven szólva éppen „nagyot megy” a közösségi oldalakon az alábbi grafika, amelyen a legismertebb és legnépszerűbb képregények szuperhősei láthatóak, amint sorfalat állva meghajolnak három orvos vagy egy orvos és két ápoló előtt, akik egy kórház folyosóján vonulnak végig. 

Bár sajnos a mű alkotóját nem sikerült beazonosítani, annyi biztosnak tűnik, hogy a Google képkeresője egy spanyol nyelvű blogot jelöl meg forrásként, igaz, az adott oldalon nem lelhető fel a kép, amely a keresőmotor szerint itt lenne elérhető a legnagyobb méretben, tehát valószínű, hogy a többi – kisebb méretű – változat is innen származik.

Ettől függetlenül azonban a kép tökéletes, mert pontosan kifejezi, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta mennyire felértékelődött az orvosok és az ápolók szerepe a társadalomban. 

Véletlen egybeesés, de a titokzatos brit graffiti-művész, Banksy épp tegnap publikálta Instagram-oldalán a legújabb alkotását, amelyen egy kisfiú látható, aki egy ápoló-babával játszik, ám azt úgy tartja, mintha köpenyes szuperhős lenne.

View this post on Instagram

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

További cikkeink a művészet világával kapcsolatban:

szuperhősök hajtanak fejet az orvosok és az ápolók előtt

Az orvosok és az ápolók a koronavírus-járvány valódi hősei (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top