Életmód

Így nézne ki Barbie és Ken, ha a Szovjetunióban éltek volna

A legendás játékbabákat egy orosz fotóművész ültette át a régi világba.

Kevés amerikaibb dolgot lehetne mondani a hetedik ikszben járó Barbie babánál, már csak ezért is különleges Lara Vychuzhanina fotós és babakészítő képsorozata, amelyen a szőke ikon és párja, Ken ezúttal nem egy rózsaszín flamingókkal körbevett malibui villában, hanem egy ízig-vérig szovjet lakótelep egyik paneljében tengetik a hétköznapjaikat. 

Vychuzhanina eredeti fotókat használt referenciaként és ezek alapján állította be az Instagram-oldalára feltöltött képeket. Ehhez felépített egy rendkívül részletes, 60x40x50 centiméteres babaházat, amelynek már a falfestését is olyanra csinálta meg, mintha egy lelakott munkáslakásé lenne, a festék helyenként lepattogzott, az ablakkeretet elnézve pedig szinte érezzük, ahogy a cúg befúj az épületbe. 

Ennek megfelelően Barbie és Ken sem a legújabb divat szerinti ruhakölteményekben pompázik, hanem amolyan melós módra támasztják a konyhapultot vagy épp a konyhaasztalt, fürdőköpenyben, illetve csíkos atlétában. 

A legszebbek azonban talán az apró használati tárgyak, fazekak, befőttesüvegek, poharak és bögrék, na meg a számtalan szeszesitalos üveg, amelyek a lakás több pontján is felfedezhetőek. 

A koronaékszer azonban egyértelműen az apró csipeszekkel kiegészített ruhaszárító kötél, amely a konyhán keresztülhúzódva gondoskodik róla, hogy a páros alsóneműi szárazak – és megfelelően káposztaszagúak – legyenek, ha indulni kell a gyárba a kommunista szombatra. 

Képünk illusztráció (Fotó: iStockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top